Outlines gaat elektrisch!

Deze week gaat het gebeuren: Outlines verruilt gedurende de hele maand september het meest milieuvriendelijke vervoermiddel: de trouwe tweewieler, voor een elektrische vierwieler. De Mitsubishi I-MiEV welteverstaan. Via Arjan de Putter van geleballon.nl/auto-geruild is een ruil tot stand gekomen: Een maand lang in een elektrische auto (van wagenplan.nl) rijden voor het ontwerp van een nieuwe ruilwebsite. Outlines is erg benieuwd of het goed zal bevallen en zal die ervaring de komende weken delen.

Outlines gaat elektrisch

De elektrische auto

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de elektrische auto is in opmars. Elektrisch rijden biedt veel voordelen. Het is beter voor het milieu en je eigen portemonnee. Een KWh kost gemiddeld €0,23 en daarmee kun je ongeveer 8 km rijden. Daarnaast betaal je geen wegenbelasting en BPM.
Elektrisch rijden heeft de toekomst en is vooral voor startende ondernemers, die veel, maar niet al te lange afstanden af hoeven te leggen, heel aantrekkelijk. In Nederland komen er in de toekomst steeds meer oplaadpunten langs de snelweg, waardoor het op termijn ook voor langere afstanden geschikt zal worden.

Duurzaam

Overstappen op elektrisch rijden vermindert de CO2-uitstoot met 40%. De CO2-uitstoot vindt alleen plaats bij de elektriciteitsopwekking, bij het gebruik van groene stroom, zoals Outlines doet (via deA), is er zelfs helemaal geen CO2-uitstoot. Daarnaast verbruikt een elektrische bolide minder energie per kilometer. Als groen en duurzaam ondernemend bedrijf past dit dus binnen onze visie. Bijkomend voordeel is de vermindering van de geluidsoverlast ten opzichte van de conventionele auto.

Onze ervaringen

De Mitsubishi I-MiEV is één van de eerste elektrische auto's die in Europa wordt gelanceerd. Deze compacte, maar luxe vijfdeurs auto met een redelijke bagage-inhoud (256 liter), belooft een actieradius van 150 kilometer. Outlines is erg benieuwd naar onze eigen bevindingen en houdt je op de hoogte via Facebook en twitter.