Outlines belt met Fairphone - de eerste eerlijke smartphone

Sinds begin januari ben ik de trotse bezitter van een Fairphone. De naam laat weinig te raden over: de Fairphone - een Nederlands ontwerp - is een smartphone waarbij eerlijkheid en sociale waarden voorop staan.

Outlines belt met Fairphone - de eerste eerlijke smartphone

Een Fairphone:


Nadat de eerste 5000 (van inmiddels 25.000) Fairphones via crowdfunding werden verkocht, kon deze eerlijke smartphone in productie worden genomen. Daar gingen wel een paar maanden overheen (ik betaalde de mijne in mei 2013), maar het was het wachten meer dan waard.

Uiteraard kan ik er mee bellen (dual-SIM), sociale media gebruiken, mooie foto’s maken en al het andere wat ik met mijn oude smartphone kon doen. Voor mij was het wel even wennen aan het besturingssyteem Android, maar daar heb ik inmiddels ook handigheid in gekregen. Ook het synchroniseren van de contactgegevens van iPhone naar Android is redelijk goed te doen (m.b.v Google).

De Fairphone biedt waar Outlines voor staat: duurzaamheid, eerlijkheid en een wakker oog op de toekomst gericht. Al met al een fijne aankoop.

#wearefairphone #schoongeweten

Bekijk hier de website van Fairphone.